"Mana Boleh Amik Banyak , Mai Nak Berbuka Saja Bukan Nak Sembahyang Pun.." - 'Sound Pakcik Ini

"Mana Boleh Amik Banyak , Mai Nak Berbuka Saja Bukan Nak Sembahyang Pun.." - 'Sound Pakcik Ini

"Mana Boleh Amik Banyak , Mai Nak Berbuka Saja Bukan Nak Sembahyang Pun.." - 'Sound Pakcik Ini - Bagi segelintir orang yang tidak berkemampuan, berbuka puasa di surau atau masjid mungkin adalah salah satu jalan untuk berjimat. Hendaklah kita bersyukur dengan setiap rezeki yang dikurniakan oleh Allah SWT.

Namun lain pula ceritanya kisah yang dikongsikan oleh Facebook Penang Kini. Bukanlah niat untuk mengaibkan atau mencari kesalahan sesiapa namun, kisah ini patut dijadikan iktibar untuk kita semua supaya lebih berhemah sesama insan.

"Mana Boleh Amik Banyak , Mai Nak Berbuka Saja Bukan Nak Sembahyang Pun.." - 'Sound Pakcik Ini“Ni dia admin , Org tua ni , Cerita dia , Ada sorang perempuan ni nak berbuka , makanan nak berbuka untuk jemaah2 nak berbuka dah dihidangkan oleh orang surau , Tetapi ada kakak sorang ni dia tambah lauk udang lagi dua ekor. Dia ambik kat periuk udang pun banyak lagi

Pakcik ni pun cakap mana boleh amik banyak , mai nak berbuka saja bukan nak sembahyang pun, Amik satu sudah, Perasaan malu kat muka kakak tu saya tk boleh nak bayang , betapa malunya orang kena kata mcm tu.

Pendapat saya sebagai seorang manusia yang lemah dan sentiasa melakukan kesilapan , kita kalau dah dapat pangkat ajk surau/masjid sepatutnya lebih perihatin dan tunjuk contoh yang baik la , Malu kakak tu bila kena cakap mcm tu. Apa pandangan ampa? 
Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih Resepi Nasi Briyani Ayam Mudah Dan Ringkas, Cara Lafaz Niat Puasa Ramadhan Harian dan Sebulan, Air Nabeez Manfaat Infused Water, Semakan Permohonan Bantuan Anak Selangor, Hadiah Anak Selangor, Semakan Blacklist PTPTN Online, APDM Aplikasi Pangkalan Data Murid, Belajar Forex Dengan Mudah, Borang Permohonan Biasiswa Pendidikan Dalam Negara,
0 Komen untuk ""Mana Boleh Amik Banyak , Mai Nak Berbuka Saja Bukan Nak Sembahyang Pun.." - 'Sound Pakcik Ini"