(Video) Pengasuh hempas & campak anak-anak taska

(Video) Pengasuh hempas & campak anak-anak taska

(Video) Pengasuh hempas & campak anak-anak taska | KUALA LUMPUR - Video pengasuh di sebuah taska menghempas dan mencampak anak-anak asuhannya viral di media sosial. 

Video berdurasi 1 minit 49 saat yang dimuat naik Ziera Shammudin, telah ditonton 239,000 kali dan dikongsi 6,041 pengguna Facebook. 

(Video) Pengasuh hempas & campak anak-anak taska


Lokasi sebenar taska tidak dinyatakan, namun dipercayai berlaku di Malaysia. 

Berdasarkan video, seorang pengasuh mendukung seorang bayi yang dianggar berusia 2 tahun ke bawah sebelum menghempasnya ke tilam membuatkan kanak-kanak itu menangis. Pengasuh itu kemudian menolak kepalanya dan mengangkat kedua-dua tangannya dengan cara yang tidak sepatutnya dan meletak mangsa di luar bersama rakan-rakannya yang lain.  

Dalam kejadian yang kedua, seorang kanak-kanak lelaki secara tidak sengaja terbaling mainan sehingga terkena kaki pengasuh menyebabkan wanita itu berang lalu membaling mainan itu sebelum mengangkatnya dan mencampaknya ke dalam bilik sehingga terkena mainan di lantai. 

Kejadian itu disaksi oleh rakan sekerjanya, namun tidak mengambil sebarang tindakan. 


Justeru, ibu bapa menggesa pihak yang berkenaan mewajibkan semua pengusaha taska memasang kamera litar tertutup (CCTV) bagi memantau keadaan dalam taska berikutan sudah banyak kes seumpama ini berlaku. 

Semalam, seorang ibu mendedahkan bayi perempuannya mengalami pendarahan dalam kepala sehingga akibat terjatuh di taska, sehingga terpaksa dibedah. 


Namun pihak taska didakwanya enggan bertanggungjawab sejak kejadian itu berlaku. - The Reporter

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih Resepi Nasi Briyani Ayam Mudah Dan Ringkas, Cara Lafaz Niat Puasa Ramadhan Harian dan Sebulan, Air Nabeez Manfaat Infused Water, Semakan Permohonan Bantuan Anak Selangor, Hadiah Anak Selangor, Semakan Blacklist PTPTN Online, APDM Aplikasi Pangkalan Data Murid, Belajar Forex Dengan Mudah, Borang Permohonan Biasiswa Pendidikan Dalam Negara,
0 Komen untuk "(Video) Pengasuh hempas & campak anak-anak taska"