Kes Gambar Jualan Beg Yang Menghina Perdana Menteri Jadi Tular Dalam Siasatan PolisKes Gambar Jualan Beg Yang Menghina Perdana Menteri Jadi Tular Dalam Siasatan Polis

Kes Gambar Jualan Beg Yang Menghina Perdana Menteri Jadi Tular Dalam Siasatan Polis - KUALA LUMPUR 15 Ogos - Polis menjalankan siasatan mengikut Akta Hasutan terhadap kes jualan beg yang tertera perkataan menghina Perdana Menteri di sebuah pasar raya di Petaling Jaya.

Menurut Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat, laporan polis berhubung perkara itu telah dibuat dan Jabatan Siasatan Jenayah Petaling Jaya telah membuat siasatan.

Kes Gambar Jualan Beg Yang Menghina Perdana Menteri Jadi Tular Dalam Siasatan Polis


“Berkaitan penjualan beg yang tertera tulisan `PERDANA MENTERI SAYA MEMALUKAN’, JSJ Petaling Jaya telah menerima laporan polis tersebut dan siasatan dijalankan mengikut Akta Hasutan,” katanya sebagaimana lapor Utusan Online.

Gambar beg seperti mana yang viral di media sosial.

Sebelum ini, pemuda UMNO Subang membuat laporan polis berhubung penjualan beg berkenaan pada harga RM10 di sebuah pasar raya di Petaling Jaya.

Ahli Jawatankuasanya, Alan Ridzuan berkata, beg berkenaan dijual dengan tujuan untuk memalukan dan menfitnah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Sumber: Utusan Online via Siakapkeli

Artikel The Viral News Lainnya :

0 comments:

Post a Comment

Scroll to top